недеља, 18. октобар 2009.

Irski seter


Irski seter oduvijek je plijenio pažnju svojom elegantnom pojavom, profinjenom glavom,raskošnim mahagonij kaputom te blagim pogledom. Taj otmjeni aristokrata krije u sebi mnogo više razigranosti i nestašluka nego što to na prvi pogled odaje. Uvijek spreman za igru,trku i kakvu nepodopštinu,očekivati će isto i od vas.
Nadasve druželjubiv,bilo da je riječ o ljudima ili životinjama,irski seter je pas sa velikim srcem,koji će vam svaki put kad dođete kući priuštiti ples dobrodošlice uvijajući se od glave do repa poput kakve sretne gliste. Njegov predivan,druželjubiv i topao karakter, srdačnost koja će vas na prvi susret osvojiti,samo su neki od razloga zašto uzeti ovog psa. Osim toga,sa decom su izuzetno pažljivi i nežni,i jedna od redjih pasa koja bi trpela verovatno celodnevno povlačenje za rep i usi bez negodovanja.
No ne treba zaboraviti da je seter prvenstveno lovni pas ptičar,te samim time iziskuje puno kretanja.
Danas je on vrlo svestran pas koji se upotrebljava i kao spasilački pas te u agiliti natjecanjima. Ako očekujete od irskog setera da će vam hodati uz nogu bez povodca, donositi vam novine, mirno čamiti u stanu, biti zadovoljan sa dvije kraće šetnje dnevno,čuvati vam kuću ,onda nabavite retrivera ili neku radnu pasminu.
Irski setere je teško ne voljeti,a oni znaju kako to vam deseterostruko vratiti.

Нема коментара:

Постави коментар